Mijn naam is Helga Tempelaar en ben Lydion in 2005 begonnen. Na een grote reorganisatie bij de bank waar ik jarenlang had gewerkt, stond ik voor een groot vraagteken: wat nu?

In mijn omgeving bemerkte ik dat velen de medicijnen niet op tijd innamen of zelfs helemaal vergaten. Daarom ben ik Lydion gestart in 2005.


In de afgelopen jaren is het assortiment diverse malen uitgebreid met kinderhorloges, sleutelhangers met alarm en verschillende horloges voor volwassenen. Sinds kort ligt de focus op ouderen.

Zelfredzaamheid van de mens wordt steeds meer nagestreefd door de overheid. Dat (oudere) mensen steeds minder hulp behoeven en zichzelf redden is het doel. Een medicijnalarm is een product dat hier uitstekend op aansluit.
Het tijdig innemen van medicijnen kan problemen veroorzaken voor de patiënt en het kan tot onrust bij de mantelzorger leiden. Het medicijnalarm biedt hierin de oplossing.

Lydion biedt 3 verschillende Beveiligde Automatische Pillendozen. 

De pillendozen herinneren de gebruiker door middel van een luid alarm en een knipperend licht eraan wanneer de medicatie moet worden ingenomen. Verschillend per pillendoos waarschuwt hij 6, 23 of 28 keer per dag. Wanneer de medicatie niet wordt ingenomen, zal de pillendoos afhankelijk van het type het vakje doorschuiven naar de volgende dosering. Het nieuwste en meest uitgebreide type kan per sms en e-mail een bericht of waarschuwing naar maximaal drie personen sturen. 
Voordelen van de pillendozen:

• Juiste dosis, juiste medicatie, juiste tijd; pillendoos is beveiligd met slot
• Mantelzorgers en gebruikers ervaren meer rust
• Gebruikers houden de regie over hun leven

Op https://www.lydion.nl/p/pillendozen-176495 kunt u de uitgebreide productinformatie lezen.                                                                         Relax, u wordt op tijd herinnert..