De Beveiligde Automatische Pillendoos is een grandioze oplossing voor mantelzorgers en zorginstellingen.


Stelt u zich eens voor, dat u een weekend weg bent of op vakantie. Hoe geweldig is het, dat u een bericht krijgt dat de medicatie van bijvoorbeeld uw moeder is uitgenomen . Is het vergeten? Dan kunt u altijd even bellen.
Bij deze pillendoos is het ook mogelijk om in te stellen dat de medicatie er eerder of later mag worden uitgehaald. Dit stelt u van tevoren online vast.

Deze Beveiligde Automatische Pillendoos met GSM herinnert de gebruiker door middel van een alarm en een knipperend licht eraan, wanneer hun medicatie moet worden ingenomen. Op het juiste moment komt de juiste dosis medicatie beschikbaar. Op elk moment van de dag of nacht, terwijl ook de medicatie veilig bewaard wordt. De medicatie wordt opgeslagen in een interne lade met 28 vakjes. Het maximum aantal dagelijkse alarminstellingen is 24 per 24 uur.

SMS en E-MAIL waarschuwingen

In de batterijhouder van de pillendoos is ruimte voor een SIM kaart. U gebruikt een SIM kaart waar voldoende beltegoed op staat en de SIM kaart is gekocht in het land waar de pillendoos wordt gebruikt.
De pillendoos kan worden geprogrammeerd om per sms een waarschuwing naar maximaal drie familieleden of verzorgers te sturen. Daarnaast is er de mogelijkheid nog een e-mail waarschuwing te versturen als de medicatie niet binnen de geprogrammeerde termijn wordt uitgenomen
De pillendoos stuurt ook een bevestiging dat de dosis eruit is genomen.

Met deze Beveiligde Automatische Pillendoos is het wel heel makkelijk om op afstand te controleren of de medicatie is uitgenomen!

In de 'SECURE' modus ligt er een beschermkap over de opening, om te voorkomen dat de medicijnen voortijdig worden ingenomen. Op het juiste moment draait de lade met de klok mee.
De gebruiker hoeft alleen maar de pillendoos om te keren en de pillen vallen in de hand of in een opvangbakje. De sluiter zal open gaan als de pillendoos wordt gekanteld, waardoor de medicatie vrij komt. De pillendoos registreert het moment wanneer de medicatie is uitgenomen en sluit na 2 minuten de opening. De pillendoos draait en sluit daarbij de toegang tot de volgende medicatie af.

Bij de eerste keer dat u de pillendoos in gebruik gaat nemen, heeft u wel even de tijd nodig. Er wordt dan van alles geregistreerd, zoals medicatie momenten en dergelijke
Deze pillendoos kunt u instellen via de computer, zodat u een SMS bericht ontvangt en de dosis bij wordt gehouden.
Het is ook mogelijk de pillendoos in te stellen via de knoppen, dus zonder computer. Bij de handmatige instelling is er geen SMS bericht mogelijk.

De gebruiker hoeft alleen maar de pillendoos om te draaien.