Het Beveiligd Automatische Multi-Alarm is ontworpen voor het innemen van de juiste medicijnen op de juiste tijd.

  • Dit medicijndistributie systeem geeft al uw medicijnen uit, tot 6x per dag en waarschuwt u met een luid alarm en knipperend rood licht, maximaal 30 minuten, wanneer het tijd is om medicijnen in te nemen.                                                 
  • De Carrousel bevat 28 aparte vakjes, die de zorgverlener of apotheker eenvoudig kan vullen met medicijnen (tabletten), zodat een juiste dosering wordt verkregen. De carrousel heeft een slot en er is 1 sleutel aanwezig.                                  
  • Het Beveiligd Automatisch Multi-Alarm geeft de juiste medicijnen uit, in de juiste dosering en op de juiste tijd. Wanneer het alarm gaat, dan pakt u de carrousel met 1 hand. Door het eenvoudig omkeren van het apparaat, valt de juiste medicatie uit de opening in de hand van de patiënt en stopt het alarm.

 

Een voorbeeld:

Mevrouw de Jong heeft 6x per dag medicijnen nodig. Ze vergat het vaak, waardoor het slechter ging met haar. De zoon van mevrouw de Jong heeft daarom een Beveiligd Automatisch Multi-Alarm gekocht bij Lydion. Mevrouw de Jong heeft de eerste medicijnen om 7.30 uur nodig, daarna om 09.00 uur en vervolgens om 11.30 uur.

Er zijn nu 3 mogelijkheden:

  • Mevrouw de Jong neemt de medicatie van 7.30 uur in. Ze draait de pillendoos om en de juiste medicijnen vallen in haar hand. Het vakje blijft leeg, totdat om 09.00 uur het 2e alarm afgaat. Bij het afgaan van het alarm, draait het lege vakje verder en komt de medicatie van 09.00 uur beschikbaar.
  • Mevrouw de Jong verslaapt zich. Ze staat om 8.00 uur op. Dit is geen probleem, want de medicatie van 7.30 uur blijft beschikbaar tot het eerstvolgende alarm van 09.00 uur. Deze mogelijkheid is ingesteld in de pillendoos door haar zoon. Ze neemt haar medicijnen van 7.30 uur in en het vakje blijft leeg totdat om 09.00 uur het 2e alarm afgaat. Het lege vakje draait verder en de medicatie van 09.00 uur komt beschikbaar.
  • Mevrouw de Jong was de avond ervoor heel laat thuis van een feestje bij haar dochter. Daardoor heeft ze zich verslapen en wordt ze om 11.00 uur pas wakker. Ze loopt gelijk naar het Beveiligd Automatisch Multi-Alarm en pakt haar medicijnen en een glaasje water. Het vakje met de medicatie van 7.30 uur is niet meer beschikbaar, want om 09.00 uur      (het 2e alarm) is het vakje verder gedraaid. De medicijnen die mevrouw de Jong net heeft ingenomen, zijn van 09.00 uur. De eerstvolgende uitgifte is nu om 11.30 uur.


Gratis bij uw bestelling: U ontvangt gratis een extra carrousel en een tweede sleutel. 

Afmetingen: horizontaal 21 cm en verticaal 19,5 cm 

Zeer geschikt voor personen met geheugenproblemen en Alzheimer patiënten. Deze pillendoos met alarm zorgt ervoor dat men langer zelfstandig thuis kan blijven. Doordat de pillendoos is beveiligd, ook voor blinden en slechtzienden een uitstekende oplossing.  

                                              
                                                      Juiste dosering - Juiste medicatie - Juiste tijd